ANKETA PRED MISIJONOM

Vsi prebivalci Župnije Šmartno pri Litiji (odrasli, mladi in otroci) ste lepo vabljeni k izpolnjevanju anonimne ankete, ki nam bo v veliko pomoč pri pripravi na celoletni misijon (pričetek 11. 11. 2021). Zanima nas vaše mnenje. Dobrodošli so tudi vaši predlogi k izboljšanju življenja župnije. Posredujte anketo tudi starejšim in drugim:


ŽUPNIJSKI MISIJON

Vsakemu vrhunskemu športniku je kristalno jasno, da je za dobre rezultate na tekmovanju ključnega pomena dobra priprava: vzdrževanje dobre kondicije, izpiljena tehnika, zdrava prehrana, dovolj spanja idr. Tudi občudovanja vreden nastop vrhunskega glasbenika se ne zgodi z danes na jutri. Pred njim so leta in leta priprav, vaj in vloženega truda.

Prav tako je za naš župnijski misijon ključnega pomena priprava. Slabo leto, ki nas loči od pričetka misijona, ni zgolj čas odštevanja mesecev in dnevov. To naj bo posvečen čas, čas milosti (gr. καιρός = čas, v katerem deluje Gospod). V tem času nas bo še naprej spremljalo geslo letošnjega pastoralnega leta v naši župniji: Evharistija je sonce mojega življenja (bl. Alojzij Grozde). Poglobljeno obhajanje sv. maše ter osebna in družinska molitev naj bodo jedro priprav na misijon. V pomoč naj vam bosta dve obliki molitve, ki se nahajata v zgibankah, ki ste jih prejeli decembra (poslali smo jih vsem gospodinjstvom župnije).

V tem letu bomo obhajali tudi dve pomembni obletnici. Avgusta bo minilo 10 let od posvetitve cerkve sv. Roka na Felič vrhu. Septembra bomo obhajali 120-letnico posvetitve župnijske cerkve sv. Martina.

Bog blagoslovi to leto in celotno našo župnijsko skupnost!