V POZDRAV  NAM  MAHA  VSTALI  KRISTUS

Zvezdoslovci so pred mesecem dni v ozvezdju Vodnarja ob zvezdi Trappist 1 odkrili sedem planetov, ki so po velikosti podobni Zemlji. Domnevajo, da je na nekaterih od njih možno življenje, kakršno je na Zemlji.
          Ob tem odkritju se je na Googlovi spletni strani pojavila posrečena risanka (animacija): Znanstvenik s teleskopom gleda v zvezdno nebo. Ko vidi neznan planet in ga opazuje, zagleda v bližini še druge planete. Novi planeti se mu nasmehnejo, iz enega od njih nato zraste roka, ki zvezdogledu pomaha v pozdrav. Raziskovalec vesolja je presenečen nad tem, kar vidi, in zbegano odmakne pogled, otrok v ozadju pa poskoči od navdušenja in veselja.
          Kot zvezdoslovci, ki raziskujejo vesolje, vsak človek kdaj razmišlja o življenju, njegovem smislu in o tem, kar mu sledi. Iščemo odgovore na osnovna vprašanja življenja. Slutimo, da se človek ob smrti ne razblini v nič. A od tu naprej za človekov razum ni več jasnega pogleda.
          Vsakoletno praznovanje velike noči, ki temelji na Božjem razodetju v Svetem pismu in  resnici Kristusovega vstajenja, nam bistri pogled v našo prihodnost. Kristusova prikazovanja po vstajenju od mrtvih kažejo na obstoj drugačnega načina bivanja - na življenje, ki ni več omejeno s prostorom in časom, krivico in grehom ter zemeljskimi težavami in bremeni.
          Kristjan ni zbegan, kot je znanstvenik ob odkritju novih planetov v omenjeni animaciji, pač pa je vesel, ker mu ob prazniku velike noči v duhu maha v pozdrav vstali Kristus.